Fogfehérítő rendszerek

Fogfehérítés

Fogfehérítés

Egy kíméletes fogkezelés visszaadhatja fogainak ragyogását. Ugye szívesen iszik egy pohár vörösbort, kávét, teát, alkalomadtán elszív egy-egy cigarettát?

Klinikai kutatások igazolják, hogy a fiatalabbakkal ellentétben a 30. életévüket betöltötteknél már sárgásabb fogszín figyelhető meg. Az életkor előrehaladtával fogaink színe egyre sötétebb lesz. Fogaink elszíneződéséért felelősek az ételeinkben, italainkban előforduló festékanyagok, színezőanyagok, de bizonyos gyógyszerek is, melyek a pórusokon keresztül jutnak be fogaink mélyebb szerkezetébe.

Speciális problémát jelentenek a gyökérkezelt fogak, melyek színe úgy mélyül, hogy a környezetükben lévő fogak színe változatlan marad. Természetesen fogaink komoly rizikó nélkül, fogfehérítő szerekkel hatékonyan világosabbá tehetők.

Hatóanyaguk

Karbamid-peroxid, vagy hidrogén peroxid. A speciális gél formában forgalomba kerülő készítményekből felszabaduló, ún. nascens oxygén hatására a fog kifehéredik (oxidáció). A fehérítés sem a zománcban, sem a dentinben nem idéz elő szerkezeti változást.

Típusaik

Otthoni és rendelői
Otthoni fogfehérítésnél (TRESWHITE- Opalescence USA)

Naponta 1 órán át fogfehérítő sínt kell felhelyezni, melyben megtalálható a fogfehérítő gél is. A sínt 3-6 éjszakán át kell viselni, az elérni kívánt eredménytől függően. A kezelés biztonságos, zománc károsító hatása nincsen. Átmenetileg a fogak hideg-meleg érzékenysége tapasztalható. A fogápolási termékek (fogkrém, fluoridálás) ebben az időszakban megszüntetik a panaszokat. Fogfehérítéskor a zöld tubusos Sensodyne fogkrém feltétlenül javasolt (aminfluorid tartalom).

Az otthoni fehérítő gél előnye:

  • minimális fogérzékenység (a gépi fogfehérítésnél alkalmazott szerekkel ellentétben csökkentett koncentrációban tartalmaz H2O2, vagy karbamid peroxidot!!)
  • kedvezőbb árfekvés

Rendelői fogfehérítés

A rendelőben végzett fehérítéskor az íny védelmét követően helyezhető fel a gél, melynek aktiválása plazmatív v hidegfény alkalmazásával történik. Az elszíneződés mértékétől függően 1-2 óra alatt végezhető el a fogfehérítés.

Fogfehérítés ideje alatt tartózkodjon a vörösbortól és hasonlóktól, beleértve az olívaolajat is!

A fogfehérítők hatása sajnos nem végleges (1-2 év), a fehérítés alkalmanként javasolt.

Gyökér kezelt, elszíneződött fogak kifehérítése

Az alkalmazott fogfehérítő gélt fájdalommentesen a fogakban helyezzük el a kívánt hatás eléréséig.


Fogászati rendelő

Cím | 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 19/a
Telefon | 0630 | 553 1373
Email | info@bathadent.hu