Patika

  • Fogászati patika

Homeopátia-az alternatív gyógymód

Fogászati beavatkozások kitűnően támogathatók homeopátiás szerekkel A rendkívül kis mennyiségben bevitt természetes hatóanyag a szervezet védekező rendszerét mozgósítja (ingerterápia), stresszoldó hatásuknak köszönhetően a kezelés könnyebb. A homeopátia személyre szabott gyógymód, a tünetekre hat, és a páciens egészét kezeli. Nincsen mellékhatása, minden korosztálynak ajánlható szelíd gyógymód. Fontos , hogy homeopátiás szereket ne fogászati kezelések helyett alkalmazzunk!

Alkalmazás

Kiegészítő terápiaként alkalmazható bölcsességfog körüli, helyi gyulladás kezelésében, szájsebészeti beavatkozásokat követően (traumás foghúzás, gyökéreltávolítás, gyökércsúcs körüli műtétek) vérzés- és fájdalomcsillapítás, csontosodás, sebgyógyulás elősegítésére, stresszoldásra. Alkalmazható fogágy betegségben, szövődmények kezelésére.

Szedésének alapszabályai

A nyelv alá téve kell elszopogatni a tablettákat, vagy golyócskákat. A szer bevétele előtti és utáni fél órában enni, inni, fogat mosni, dohányozni nem tanácsos, mert akadályozza a hatóanyag felszívódását. A mentol, kámfor és egyéb aromás anyagok, illóolajok használatát (külsőleg is) kerülni kell, mert ezek ellensúlyozhatják a gyógyszerek hatását. Gyerekeknek a gyógyszerek kevés vízben feloldva kortyonként itatva adhatók. Egy adag egy tabletta, illetve 5 golyócska.

Adagolásuk acut esetben

Minden acut esetben igaz, hogy panaszok csökkenésekor ritkítani kell a szedés gyakoriságát,a panasz megszűntekor pedig abba kell hagyni a gyógyszerek szedését.

Corsodyl, Chlorhexamed, Elmex, Liserine

Szájöblögető oldatok, melyek antibakteriális hatásuknak köszönhetően kiválóan alkalmasak ínygyulladások, foghúzások és szájsebészeti műtétek után jelentkező gyulladások, fertőzésveszély elkerülésére. nyálkahártya kezelésére. Biztosítják a fájdalommentes sebgyógyulást. Alkalmazhatóak fogsor okozta gyulladások esetén is, valamint általános szájhigiéné fenntartására.

Adagolás

Lehet hígítás nélkül is alkalmazni az oldatokat, de Corsodyl esetében javasolt 1:1 arányban vízzel hígítani! Hígítás nélkül ízérzés zavart, barnás elszíneződést okozhat a nyelven, fogakon! Elszíneződés esetén függessze fel a szájöblítő oldatok használatát!