Fogkőeltávolítás

Fogkő eltávolítasFájdalmatlan orvosi tevékenység!

Az egészséges fogak emelik az életminőséget, általános egészségi állapotunkat tükrözők vissza. A friss lehelet és a szép fogak biztonságot adnak Önnek. Kezelésünkön olyan bakteriális szennyeződéseknek a rendszeres eltávolítását értjük, melyek a fogfelszín, valamint a fogínytasakokban fordulnak elő (fogkő eltávolítása és a fogfelszín tisztítása, kezelése).

A keményebb és puhább felrakódásokat, valamint a fogínytasakokban jelenlévő bakteriális méreganyagokat (toxinok) eltávolítjuk a lehető legkisebb szöveti traumát okozva. Támogatjuk az immunrendszert.

Egészséges fogakra és az egészséges foghúsra nem csak evéskor és beszédkor van nagy szükségünk, hanem természetes ékszerünk is.

Hogy szép kort éljenek meg ma már nem csak vágyálom. Tisztítást követően fogaink ki is fehéredhetnek, fogaink transzparenciája fokozódik.

Professzionális profilaxis-a megelőzőcsomag

A fogínygyulladás, a fogszuvasodás és fogágybetegség bakteriális fertőzések miatt alakulnak ki. Csak akkor állíthatóak meg igazán, ha a szokásos fogorvosi kezelések mellett bakteriális ún. csíramentesítő módszereket is bevetünk. A nikotin és dohányfelrakódások a fogíny immunrendszerében és vérkeringésében okoznak károsodást és vezetnek gyorsan a betegség kialakulásához. Rendszeres szájápolással, időnkénti rendelői fogtisztítással fogaink hosszú időn át megőrizhetők.

Fogkő-eltávolítás és módszerünk

Először ultrahanggal alaposan eltávolítjuk a fogköveket és más kemény felrakódásokat, valamint a színezőanyagok (kávé, tea, nikotin) által okozott elszíneződéseket a fogaink apró réseiben fogköztisztítással távolítjuk el. A fogközök tisztítása, különösen a front régióban rendkívül fontos, mely különösen kellemes érzést eredményez.

A kezelés végén polírpasztával felpolírozzuk a fogak felszínét. Fogaink így nyerik vissza természetes fényüket.

A kezelés fájdalmatlan, ritkán okozhat érzékenységet.

Fluorid kezelés

A megtisztított fogfelszíneket fluorral kezeljük és erősítjük.
A fluoros polírozás védi fogainkat a bakteriális-savas hatásokkal szemben.

Fogkrémek

Bizonyos fogászati beavatkozásokat követően, mint például fogfehérítés, fogkő-eltávolítás, de fognyaki érzékenység esetén is javasolt ezeknek az ásványi anyagokban gazdag fogkrémeknek az alkalmazása (Sensodyne- zöld tubusos (kép), Elmex (kép). Ezek a fogkrémek pótolják az elveszített ásványi anyagokat, így csillapítják a fogban bekövetkező érzékenységet.

Az aminfluorid tartalmú fogkrémek részt vesznek a fog védelmi rendszerében.

Szájöblítő

Szájöblögető oldatok, melyek antibakteriális hatásuknak köszönhetően kiválóan alkalmasak ínygyulladások, nyálkahártya kezelésére, foghúzások és szájsebészeti műtétek után jelentkező gyulladás, fertőzésveszély elkerülésére, biztosítja a fájdalommentes sebgyógyulást. Alkalmazható fogsor okozta gyulladások esetén is, valamint általános szájhigiéné fenntartására.


Fogászati rendelő

Cím | 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 19/a
Telefon | 0630 | 553 1373
Email | info@bathadent.hu