Kombinált és kivehető fogsorok

Kombinált fogpótlások

Kombinált fogpótlások

Kombinált fogpótlások

A részleges műfogsor és a rögzített pótlások (hidak, koronák)kombinációja, egymáshoz kapcsolódása (fémlemezes műfogsor kapcsolódása hídhoz, koronához vagy implantátumhoz).

A pótlások közötti szoros kapcsolatot vagy a nagy pontossággal kivitelezett egymásba illeszkedő felszínekre támaszkodó úgynevezett finommechanikai elemek, vagy a kapcsok biztosítják.

Részleges, fémlemezes vázzal, fogakhoz kapcsolódó műfogsor

Speciális módszerekkel rögzül (finommechanika, kapcsos) a pillérfogakon, ezzel jobb tartást lehet elérni, mint a teljes protézisnél.

A részprotézis, vagy fémlemezes műfogsor a meglévő fogakra gyakorolt erőhatások miatt később gyengíthetik a fogakat. A kialakuló fogelvesztések következtében általában 8-10 évig hordható. Anyagát tekintve fémötvözet-lemez és a műfogsorok készítésénél használt akrilátok kombinációjából készül. Ebben helyezkednek el a hiányt pótló műfogak.
A fémtartalom miatt ajánlatos fémallergia vizsgálatot kérni.

  • részleges kivehető műfogsor, a fogakon finommechanikai elemekkel rögzülő, rejtett kapcsolódással-kép!

Viselésük a páciensek számára sokkal előnyösebb, magasabb szakmai értéket képviselnek.
A rejtett illeszkedésnek köszönhetően nagyon jó stabilitású és megtámasztású műfogsor készíthető, mely a legmagasabb az esztétikai igényeknek is megfelel.

Készítése indokolt, ha egymás mellett 6 fog hiányzik, vagy az oldalsó területeken az őrlőfogak hiányoznak.

  • részleges kivehető műfogsor, fogakon kapcsokkal rögzülő

Viselésük kedvezőtlenebb. A kivehető műfogsor esztétikuma, funkcionalitása és stabilitása elmarad a finommechanikai elemekkel rögzülő protézisekkel szemben

https://www.bathadent.hu/wp-content/uploads/2014/09/bathadent_teljes_kiveteho_fogsor_.jpgTeljes kivehető műfogsor, protézis

A teljes műfogsor műanyagból (akrilát) készül, ezt helyezik a fogatlan ínyre. Allergia vizsgálat általában nem szükséges, de az akrilallergia lehetősége azért nem kizárható.

A protézist csak a szívóhatás tartja a helyén, mely függ az anatómiai viszonyoktól is. A protézis szájpadláshoz tapadását fokozza a protézisragasztó. Kiváló esztétikai és funkcionális eredményt lehet elérni a mesterséges műgyökerekre tervezett teljes kivehető protézisekkel (implantátumok fejezetben).


Fogászati rendelő

Cím | 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 19/a
Telefon | 0630 | 553 1373
Email | info@bathadent.hu