Fontos tudnivalók

Garancia

A garancia kiterjed:
Minden a Bathadent Kft. fogorvosi rendelőben a fogorvos és a fogtechnika által kivitelezett konzerválófogászati és protetikai munkákra.

Esztétikus restaurációk (tömések) 1 év
Rögzített fogpótlások (korona, híd, betétek.) 2 év
Kivehető fogpótlások (teljes-és részprotézisek, kombinált munkák) 2 év
Implantáció 3 év

A garancia nem vonatkozik:
A tömés vagy pótlás készítése után jelentkező el nem végzett kezelésekre (pl. gyökérkezelés).
A nem rendeltetésszerű használatból eredő sérülésekre (otthon végzett javítási kísérletek, károsodások)
Ha a páciens távolmaradása miatt a kezelés újrakezdése indokolttá válik.
Ha idegenkezűség áll fent, vagyis a rendelővel szerződésben nem álló fogorvos, fogtechnikus a restauráción javítási munkálatokat végez.
Ha a páciens a félévenkénti ingyenes fogászati szűrővizsgálaton nem vesz részt.
Ha a páciens a kezelőorvostól kapott a fogmű gondozására vonatkozó tanácsokat nem tartja be.

Allergia vizsgálat-beutaló

Fogászati Allergiológiai Laboratórium
Pácienseink beutalót igényelhetnek rendelőnkben, fogászati allergia próba elvégzése céljából A páciens felvilágosítása szóban történik, a vizsgálat eredményéről részletes, írásos tájékoztatót kap.
Fogászati fémekkel és segédanyagokkal szembeni allergiás megnyilvánulások kimutatása epicután bőrteszttel. Allergén fogászati fémek: Nikkel, Amalgám, Higany, Króm, Kobalt, Ezüst, stb. Protézis alapanyag, akril allergia.

Fogeredetű távoli hatások

A krónikus gyökércsúcsi gyulladás kóreredete, a helyi szövetkárosodás és védekezés,valamint a távoli szöveteket megbetegítő ”távolhatás” mechanizmusa.
Az eredmények megerősítik azt a megállapítást, amely szerint a foggyökér körüli krónikus gyulladások következményes kórformák.
A kiváltó ok a fog üregrendszerének fertőződése.Bizonyítást nyert, hogy a krónikusan gyulladt terület domináns sejtjei a T-lymfociták és a makrofágok.
A krónikusan, tünetmentesen zajló gyulladások a meg nem szűnő irritációra adott válaszként fennmaradnak és szövetkárosító hatással bírnak.

Napjainkban egyre bővül azoknak a betegségeknek a köre, amelyek kialakulását összefüggésbe hozzák a szájüregben található krónikus gyulladások (gócok) oki szerepével.Az érelmeszesedés, a koraszülés és/vagy kis súlyú újszülött világra hozatala, valamint a már korábban „szekunder” betegségként igazolt szívbelhártyagyulladás és veseléziók széles néptömegeket érintő, ezért nagy jelentőséggel bíró egészségügyi problémát képviselnek.
A távolhatás kérdésében látható, hogy a góckutatás céljából beutalt betegcsoportok többségében kimutatható a lappangó, tartós, krónikus fogeredetű gyulladás!
A heveny tünetek kiváltására képes mediátorok a fogeredetű léziókban kimutathatóak.
A gyógyításban a konzervatív terápiát kell előnyben részesítenünk (gyökérkezelés), melynek célja a fertőzés megszüntetése, a fog üregrendszerének tisztítása és gyógyszeres kezelése, végül a gyökércsatorna tömése (gyökértömés), a szájüreg felől történő újrafertőződés megakadályozása.

Erős érzéstelenítés – Ultracain Ds Forte

Rendelőnkben alkalmazott helyi érzéstelenítő kiváló és megbízható Mindenféle beavatkozásnál alkalmazható, tökéletes zsibbasztó hatással rendelkezik.
Csonton áthatol, így a beavatkozások ténylegesen fájdalmatlanok. Egészségre gyakorolt toxikus hatása a lidocain injekció negyede.
Alkalmazható várandós kismamák esetén is, maximum 1 ampulla!

Minimálisan átjuthat a méhlepényen. A szoptatást nem szükséges abbahagyni. Várandós kismamáknál lidocain injekció alkalmazása a magzati károsodás kialakulásának lehetősége miatt szigorúan tilos!
Erőteljes anesztézia, zsibbadásérzet.

Amalgámtömés csere

Amalgámnak egy vagy több fémnek higannyal alkotott ötvözetét nevezzük.
Az utóbbi években számos cikk, értekezés jelenik meg az amalgám töméssel kapcsolatban. Vannak akik védik, vannak akik betiltanák.
Az amalgám tömést azonban még napjainkban is alkalmazzák. Olcsó, ugyanakkor a jól kivitelezett amalgám tömés is tud legalább olyan tartós maradni, mint egy nehezebben kivitelezhető esztétikus tömés. Tény, hogy esztétikailag alulmarad a fogszínű, esztétikus töméssel szemben, de a jó fogszéli zárást mutató amalgám tömés cseréjét nem tartjuk indokoltnak.

Rendelőnk csak professzionális, fogszínű tömőanyagot használ, új tömés esetén esztétikai okokból nem készítünk amalgám tömést.

Az amalgámtömés cseréjével kapcsolatos legfontosabb tudnivalók: -ha az amalgámtömés sérült -higany és a nehézfémek kioldódása miatt -ha a tömött fog szuvas -higany és nehézfémek kioldódása miatt -ha tömés felülete felérdesedik, kiemelkedik az üregből, tömés szélén plakk retenció van -nagyobb üreg esetén a fogfelépítés egyéb alternatíváit javasoljuk (betétek, koronák) -esztétikai okoból kérésre

Legfontosabb tudnivalók

Magas színvonalú fogorvosi ellátás szakképzett, elismert szakorvosoktól.
Teljes körű fogászati kezelés.
Erős érzéstelenítés, fájdalmatlan kezelések.
Csak minőségi svájci, német és japán anyagok alkalmazása (3M ESPE).
Pontos, megbízható fogtechnikai háttér.
Allergiás betegek kezelése előzetes vizsgálattól függően.
Minimálisra tervezett várakozási idő.
Részletes tájékoztatás a kezelésekről, lehetséges alternatívák megbeszélése.
Egyénileg mintázott élethű fogak, hogy a fogmű nemcsak színében, de formavilágában is alkalmazkodjon az Ön egyéniségéhez.